fredag 7. august 2009

Hestedalshøgde og Loftet

Skrevet av Sondre

Været var bra denne dagen så jeg bestemte meg for en kosetur til Hestedalshøgde (2091). Etter en frokost på bakeriet i Lom kjørte jeg opp bomveien til Tundradalssætri i den usedvanlig vakre Tundradalen. Her oppe er det seterdrift med flere beitende geiter og kuer omkring. Et stykke oppe langs Grjotåi la jeg meg ned på noen varme svaberg og solte meg i nesten en time. Det var til og med så varmt at jeg tok et bad i elva! Videre var det deilig vegetasjon å vandre i et stykke før ura overtok. Siste stykket gikk på snø før jeg stod på toppen. Utsikten var vakker mot andre topper i Breheimen og Jotunheimen. Dette er en veldig lite besøkt topp og jeg møtte ikke en eneste person denne dagen. Etter hvert skled jeg ned fonnene og spaserte ned i Tundradalen igjen. I dag tok jeg en bedre middag på Skeid kro på Bismo før jeg skiftet basecamp til oppe ved Leirdalen.

Kveldslyset var vakkert oppe ved Loftet. Bena virket spreke og selv om klokken var passert 20.00 bestemte jeg meg for å ta en treningstur opp på Loftet (2170). Jeg startet i nærheten av Jotunheimen Fjellstue og gikk relativt raskt opp til Loftet. Undervegs hadde jeg gått litt feil og kom borti en del klyving opp mot Vesleloftet, etter det gikk det stort sett i ur og snø. Klokken viste at jeg hadde brukt så vidt over 1 time opp hit (5 km og 1170 høydemeter)! Det hadde kommet litt flere skyer nå, men jeg fikk fin utsikt likevel. Spesielt vakre synes jeg de Vestre Hestbreapiggene der i nord er. Etter 15 minutter pause og klesskift på toppen seilet jeg ned de store snøfonnene nord for Loftet mens jeg nøt solnedgangen i nordvest. Etter en del småspringing ned til bilen spiste jeg noen skiver og drakk litt før jeg stupte til sengs.

Turdata:

Hestedalshøgde:
5t 45min
1250 høydemeter
15 km
8 topper > 2000 moh.

Loftet:
2t 15min
1170 høydemeter
10 km
10 topper > 2000 moh.

Frittgående geiter.Grjotåi.En finfin dag. :)Hestedalshøgde.Toppvarden.Panoramabilde fra Hestedalshøgde. Billedlink: http://fjellforum.net/download.php?id=19283Tundradalssætri.


Vesleloftet sett fra et vann ved Jotunheimen Fjellstue.
På toppen av Loftet med Hestbreapiggene bak.

Fra Loftet mot Smørstabbtinder.

GPS-track Hestedalshøgde.

GPS-track Loftet.

Ingen kommentarer: