lørdag 12. august 2006

Fanaråken Opp

Skrevet av Sondre

Dette var sommeren jeg stort sett fokuserte på motbakkeløp. Spesielt de store løpene som Geiranger Halvmaraton, Fanaråken Opp og Skåla Opp var arrangementer jeg og onkelen min skulle delta på. Jeg var bare 15 år og kunne derfor ikke stille opp i konkurranseklassen. I stedet ble det mosjonsklassen med bikkja mi Frigg. I fjor skulle vi også forsøke oss på Fanaråken Opp, men det ble avlyst grunnet tidlig snøfall og ble erstattet med 17 km asfaltløping til Sognefjellshytta fra Turtagrø.


Etter et hyggelig opphold på Turtagrø med soveværelse i den gamle sveitservillaen var jeg klar for å slite opp til Fanaråken. 1200 høydemeter skulle forseres! Det gikk raskt inn den flate Helgedalen, kun noen kuer som måtte jages fra veien ble eneste hindring. Så begynte stigningen, person på person ble nådd igjen og mange stusset på at jeg hadde med en hund som teamkamerat. Jeg merket at dette ikke ble min dag, jeg hadde store forventninger etter et bra resultat på Skåla Opp forrige året. Det ble ingen springing opp mot Fanaråken, faktisk måtte jeg ta enkelte pauser! Steinura på slutten føltes drøy ut, og det var skiltet for hver 100de høydemeter. Det tok lenger og lenger tid mellom hvert skilt. Til slutt så jeg Fanaråkhytta og la inn en liten spurt slik at folk skulle tro jeg hadde holdt samme tempo hele veien. Tiden ble på 1t 35min om jeg ikke husker rett, noe jeg ikke var fornøyd med da onkelen min slo meg med hele 5 minutter! Jon Tvedt vant for øvrig løpet på godt under timen, trist at han skulle forlate oss tre år senere…


Utsikten fra toppen var fin selv om det ikke var skyfritt. Blåisen viste seg godt frem på Fanaråkbreen siden dette hadde vært en varm sommer med en snøfattig vinter på forhånd. Skagastølstindene så veldig majestetiske ut herfra, de som bestiger slike fjell må være vågale tenkte jeg da. Returen gikk om Fanaråknosi og Keisarpasset før vi tuslet ned Helgedalen til Turtagrø. Nå ventet noen turer ved firmahytten på Kvamsfjellet ved foten av Rondane!


Et bilde fra starten på Fanaråken Opp i 2007 (året etter).Jon Tvedt løper inn til seier Fanaråken 2006.Mot Brenibba og Lodalskåpa fra Fanaråken.Skagastølstindane sett fra Fanaråken.Halvor (onkel) i grønt løper i mål.Kart over ruta:


Ingen kommentarer: