mandag 27. juli 2009

Visbreatinder, Langvasshøe og Kyrkja

Det ble nok en fin dag i Jotunheimen! Værtypen hadde vært veldig ustabil så jeg tror mange av de som ble skremt av langtidsvarselet kan angre. Etter å ha pakket oss ut av hyggelige Leirvassbu fant begge ut at vi rakk en tur før klatrekurset startet kl. 19.00 på kvelden. Så det ble en sedvanlig ferd gjennom Kyrkjeglupen før moroa startet oppover mot en av Jotunheimens majesteter – Visbreatinden (2234). Det var nærmest ”a walk in the park” opp til Nørdre Visbreatinden (2050). Vi passerte den tidligere toppen Visbreatinden N-2 og spiste niste før klyvingen satte i gang. Sondre syntes det var mye artig klyving, men Bjørn-Even liker ikke klyving der man tar for mange høydemetre om gangen, da overtar pusten fokuset. Sola smilte til oss på toppen, men vi var utålmodige og fortsatte ned ura til Langvasshøe. Her møtte vi på to spreke gutter med sin far. De hadde planer om Visbreatinden tross at faren hadde store gnagsår. Godt å se ungdommelig viljestyrke i fjellheimen!

Nå sprang vi nedover på fonner til 1755-skaret. Det ble høyt tempo opp til Kyrkja og lite snakking. Vi møtte et par turjenter på toppen som var veldig stolte over å ha besteget kredtoppen Kyrkja. :) Bjørn-Even og Sondre fortsatte ned til Kyrkjas nordtopp. Det var litt klatring for å komme ned til toppen, men bare moro. Etter hvert satte en regnbyge i gang sin aktivitet så da var det bare å komme oss ned til Leirvassbu. På Leirvassbu fikk vi tatt en dusj før det bar avsted på en ukes klatrekurs med Breoppleving.

Turdata:

6t 45min
16 km
1470 høydemetre
4 topper > 2000 moh.

Store og Nørdre Visbreatinden sett fra N-2.Panoramabilde fra den forhenværende toppen Visbreatinden N-2. Billedlink: http://fjellforum.net/download.php?id=19166
Toppeggen på Visbreatinden sett fra vest.Gjendealpene, Langevatnet og Skarddalseggje sett fra Visbreatinden.Herlig dag på Visbreatinden.Visbreatinden sett fra Langvasshøe.Kyrkja sett fra Kyrkjeoksle.
En artig klatrehammer mellom Kyrkjas hovedtopp og nordtopp.Visbreatinden sett fra Kyrkja.
Kart over ruta:


Ingen kommentarer: